سه نسل برنامه ای از شبکه تلویزیونی سلامت (92.11.17)
کارشناس برنامه دکتر مریم فرضی روانشناس بالینی
مصرف کدام یک از موارد زمینه بروز بیماری قلبی و عروقی می باشد ؟
الف :) اسید چرب ترانس ب :) اسید چرب غیر اشباع
چربیهای ترانس در روغنهای شیرینیپزی، روغن نباتی جامد، مارگارینها ، شیرینیجات، غذاهای حاضری، غذاهای سرخ شده مثل پیراشکی و سیبزمینی سرخکرده ، و سایر غذاهایی که با روغنهای هیدروژنه ، پخته یا سرخ شدهاند، یافت میشوند.اغلب چربیهای ترانس به صورت مصنوعی و هنگامی که تولیدکنندگان، روغنهای مایع را به روغنهای جامد مانند روغن شیرینیپزی یا مارگارین تبدیل میکنند، تشکیل میشوند. در ابتدا تصور میشد که چربیهای ترانس، جایگزین سالمی برای چربیهای حیوانی باشند، زیرا از چربیهای اشباعنشده و عمدتا از روغنهای گیاهی به دست میآیند. اما دانشمندان بعدها دریافتند که این چربیها نه تنها سالم نیستند، بلکه هم کلسترول بد (LDL) را بالا میبرند و هم کلسترول خوب (HDL) را پایین میآورند، و به این ترتیب خطر ابتلا به بیماریهای قلبی- عروقی را افزایش میدهند. چربیهای ترانس غیر از تاثیر بر روی کلسترول خون، به علل دیگری برای قلب مضرند.بنابراین برای حفظ سلامت قلب، باید میزان مصرف چربیهای ترانس را به حداقل برسانید.