دکتر مریم فرضی

کارشناس/مهمان: دکتر مریم فرضی مشاوره خانواده و استاد دانشگاه 

هر چند توانایی خلاقیت به طور بالقوه و به صورت فطری در انسان به ودیعه نهاده شده‌است، اما ظهور و رشد و توسعه آن وابسته به عوامل مختلف فردی و اجتماعی و غلبه بر موانع فردی و اجتماعی است. 
تفکر خلاق می‌تواند بهترین سلاح مبارزه با مشکل قلمداد شود. انسان‌های خلاق، نگرش منفی به مشکلات را تسلیم‌شدن قبل از جنگ می‌پندارند؛ زیرا معتقدند مشکل نه تنها مزاحمت نیست، بلکه مبارزه‌ای برای کشف راه حل است . خلاقیت به ما کمک می‌کند تا موانع را کنار بزنیم و به پیشرفت دست پیدا کنیم، اما گاهی موانعی سبب می‌شوند تا خلاقیت ظهور پیدا نکند؛ چرا که از همان کودکی باید به پرورش خلاقیت پرداخته شود و والدین در این راه نقشی اساسی را ایفا می‌کنند و باید بدانند که چه عواملی سبب می‌شوند تا خلاقیت کودک‌شان به مرحله ظهور نرسد.
به گفته کارشناسان، حتی گفتن یک جمله و یا کلمه می‌تواند مانعی برای بروز و ظهور تفکر خلاق به حساب بیاید. پس باید دقت کرد و به راه‌هایی اندیشید که می‌تواند به تفکر خلاق کمک کند. در برنامه‌های گذشته مشاوره روان‌شناسی راه‌های پرورش تفکر خلاق را با حضور دکتر مریم فرضی مورد بررسی قرار دادیم و در این برنامه هم با موانع پرورش تفکر خلاق و هم رفع این موانع آشنا می‌شویم.